Viktig Seger mot TBIS

i

I Lördags var det så åter dags för ett litet        "mini derby", Trollhätte gänget som var på besök denna gång var TBIS. TBIS som nu i höst har varit mycket starka, inte en förlust och på uppgång i tabellen. Nedan kan ni se hur startelvan såg ut, samt vilka avbytare som fanns med.

Tom
               Jesper N      Henrik N      Martin K
                                   Mattias A
           Jonas E     Nils O     Martin E      John O

Tobias         Markus O

Avb: Joakim B, Andres , Jonathan G, Jesper Ä

Spelare som saknades denna match var Peter M (skadad) och Jon S (bortrest)

Efter en hel del regnande under fredags natten så var det ganska vått på Ekaråsens gräsmatta, värst var det dock på mittplan. Men planen visade såg hålla relativt fint ändå. Sett till matchen så var det TBIS som hade den första farligheten med ett försök att lobbskjuta över Tom i målet, men lobben misslyckades och nästa farlighet fick Edet efter slarv av TBIS spelarna i backlinjen fick Tobias G öppet mål för en sekund men precis när han skulle skjuta hann en Bois back täcka skottet. Edet fortsatte att skapa en del chanser, man hade bland annat en boll inne, men det dömdes bort för offside vilket nog var rätt! Sen skulle man även ha haft en straff men domaren som hade lite problem med nivån i matchen friade. 0-0 slutade första halvlek, dock såg Edet ut att vara det hetare laget.

Efter snacket i halvlek kom man ut och fortsatte visa hetare vilja än motståndarna och det gav också utdelning efter att Markus O gjort en fin löpning med boll längs högerkanten fick han in ett bra inlägg där Martin E dök upp och kunde nicka in 1-0 för hemma laget, helt rättvist! Efter ledningsmålet fanns en viss rädsla att man skulle börja bli passiva och spela på resultatet, vilket man ju har haft en tendens till tidigare under säsongen men så var dock inte fallet idag utan man fortsatte att kämpa på och skapa farligheter framför BOIS målvakten, Markus O hade en nick i insidan av stolpen och bara några minuter efter den chansen lyckades även en BOIS back rädda bollen på mållinjen. I och med att man inte fick utdelning så stod matchen fortfarande och vägde och med ca 10 minuter kvar av andra halvlek tog BOIS över mer och mer av spelet och försökte lyfta fram mycket folk, man skapade även någon farlighet men Tom fick gjort en del riktigt svettiga räddningar. Så 1-0 stod sig matchen ut och 3 nya sköna poäng...

Skönt att man kunde glömma förlusten i Lidköping förra helgen och med nya friska tag kunna knipa ytterligare en 3 poängare hemma på Ekaråsen.. Man har i år faktiskt varit riktigt bra på hemma plan, något både Lidköping och Wargön lär få känna på här i höst. Men först gäller det att försöka knipa några viktiga poäng nästa helg då man möter Halvorstorp på borta plan, Halvorstorp som bara ligger 1 poäng bakom oss i tabellen, som sagt mycket viktig match!!!