Laget: Tom C – Johan L, Joakim B, Mattias A, Jonathan G – Martin E,
Mats J, Thomas J, Niklas G – Stefan B, Marcus O

Byten: Nils O in – Niklas G ut (73)
Jesper Ä in – Marcus O ut (80)

Kommentar: Det var många historiska händelser som utspelade sig på Ekaråsen i lördags. Inte nog med att det var den första hemmamatchen för Lilla Edets IF i division 3, laget gjorde dessutom sitt första mål i årets seriespel och som om inte det vore nog tog laget också sin första historiska poäng. Det blev en jämn kamp över 90 minuter. Ytterby, som kom till spel med två raka segrar i bagaget, var naturligtvis förhandsfavoriter men LEIF stred tappert och förtjänade den poäng man lyckades erövra. Hemmalaget började optimistiskt, men det var gästerna som kunde ta ledningen efter en halvtimmes spel. På en frispark fick Sören Nilsson, tämligen  attackerad gå till väders, och nicka fram bollen till Christian  Lyckemark och 0-1. Lilla Edet repade dock mod och 20 minuter in på den andra halvleken var det kvitterat. Mats Johanssons frispark förbi YIS-muren ställde målvakten, Thomas Magnusson, utan chans och LEIF:s första division 3-mål någonsin var ett faktum. Innan dess hade de rödblå haft ett flertal hörnor som vållat gästerna bekymmer varför kvitteringen kändes logisk. Några minuter efter kvitteringsmålet fick Martin Erlandsson sin andra varning och Lilla Edet tvingades fullfölja matchen med endast tio man. Ytterby såg sin chans att avgöra matchen, men det oavgjorda resultatet
stod sig tiden ut. Lagen bytte chanser med varandra under slutkvarten. Mattias Ahlström räddade på mållinjen för hemmalaget, som å sin sida kunde snuvat Ytterby på samtliga poäng när inhopparen Jesper Älvenholm var millimeter ifrån att avgöra tillställningen. På valborgsmässoafton spelar LEIF den uppskjutna premiären mot nykomlingskollegan Skoftebyns IF. Avspark på Ekaråsen klockan 19.00.