IFK Thn VS LEIF

Domaren avgjorde mot IFK

Lilla Edets IFs reservlag var på måndagskvällen i Trollhättan för att möta seriefavoriterna IFK och som matchen spelades i första halvlek verkade det också som om LEIFARNA trodde matchen var körd från början.

IFK spelade långa stunder ut Edet som verkade ha alltför stor respekt för motståndarna och 1-0 målet kom rättvist efter ca en halvtimma.

Många misstag i Edets backlinje vid bortrensningar gjorde att IFK fick många chanser, en del gånger  även helt ensamma med Emil Bengtsson som gjorde några riktig bra räddningar.

Lilla Edet hade några vassa kontringar genom framförallt Magnus Hansson men ingen riktigt het, däremot blev dom inlägg som kom från kanterna mot IFKs mål i första halvlek farliga då IFKs målvakt inte vågade annat än att boxa ut bollen, det hade regnat innan matchen och det kom lite regn även under första halvlek så bollen var hal och svår att hålla.

Det stod alltså 1-0 i paus och det såg inte bra ut inför den andra halvleken, men spelarna i LEIF ville annat, i andra halvlek ökade regnet och övergick ibland till hagel, i samband med detta tog Edet över spelet och gjorde 1-1 genom Nihad Kanjesic som snappade upp en bakåtpassning, kom ensam med målvakten och satte den säkert i mål.

I detta läge var det en jämn match med Trollhättan fortfarande med lite mer bollinnehav än Edet men B-laget kämpade på så pass bra att Trollhätteborna blev nervösa och började skälla på varandra och tjata på domaren, då får dom naturligtvis ett tur mål där först Christian Andersson missbedömde studsen på den blöta planen, och sedan Emil kom på mellanhand och bollen gick över honom och i mål.

I samband med att Lilla Edet tog över spelet blev Janne Svart varnad för andra gången och fick lämna planen, B-laget gav inte upp och bjöd Trollhätteborna på en riktigt spännande match som dock avgjordes i sista spelminuten av domaren som hittade en straff vid en perfekt brytning av Tobias Gustavsson, det såg dock ut från andra sidan planen att det var straff, domaren som stod rakt bakom händelsen och rätt bra till tvekade inte och dömde straff, en straff som sköts i mål av Trollhättespelaren, i samband med straffen blev även Dick Müller utvisad för osportsligt uppträdande, det borde även den Trollhättespelare blivit som efter att straffen gått i mål ropade att ”fan va dåliga dom är”

Det var inte den ende Trollhättespelare som utmärkte sig, deras målvakts ibland hafsiga utboxningar  beror delvis på att han under spelsituationer mer försöker träffa motståndare än att träffa bollen.