Vara-B - LEIF-B 2-1

Det bästa laget vann.

Bortamatchen i Västra Elitreserv mot Vara SK blev en lektion för oss i  konsten att spela fotboll med fart, Vara visade sig vara just så farliga som vi befarade före matchen, dom anföll i en rasande fart och 1-0 kom redan efter fem minuter, målet i sig var konstigt när ett inlägg
gick förbi alla spelare, våra och deras, till slut, efter massvis med missade bortrensningar tryckte dom in den i mål.

Vi spelade vår absolut sämsta halvlek i år, massvis med missade passningar, ofta rakt in i plan, hemmalaget var inte sena att utnyttja våra misstag och anföll gång på gång, vi var det klart sämre laget. Efter trettio minuter fick vi dock en hörna som Andres slog och även nu
blev det lite snurrigt, denna gång i deras straffområde, Nisse fick till en spark som gick in i mål, denna
gång med foten tror jag, förra matchen gjorde han ju mål med knäet. Strax innan detta hände hade Olle en boll i utsidan av stolpen men det
går inte att jämföra med Varas chanser, Emil klarade sig jättebra med flera fina räddningar men det hade inte
varit konstigt om det varit hemmaledning i paus.

Vi ställde upp med följande lag denna gång: Emil Bengtsson - Sebastian Arvidsson, Emil Lundblad, Nils Olofsson,
Peter Mattsson - Mikael Bengtsson, Erik Wärmé, Thomas Johansson, Andres Mortensen - Marcus Olsson, Victor Lundin. Avbytare var Fredrik Corneliusson. Vi åkte alltså med endast en avbytare???

Andra halvlek blev något bättre från vår sida, meningen var att vi skulle ändra i paus så att Victor skulle gå ut,
Corneliusson in på backen, Sebbe upp på vänster mitt, Tjomp upp i kedjan och Andres in i mitten, det blev
dock inte så då Andres blev tvungen att uppsöka toaletten och Victor fick vara kvar på topp.
När Andres var spelklar gick Mikes skosnöre sönder och sedan fick Emil L gå av med känning i vänster framlår.

Vi blev dock lite bättre, Tjomp kom upp på topp till slut och vi fick lite längre anfall, dom få vi hade får vi väl
säga för Vara var det bättre laget. Vi skapade en hel del tillfällen men alla blev avblåsta för offside,
Sebbe har till exempel ett gyllene läge att ge oss ett ledningsmål men passade istället Victor som otroligt nog var
offside. Olle hade en boll inne som också blev avvinkat.

I den 43:e minuten avgör Vara matchen beroende på en dåligt ställd offsidefälla från oss, en Varaspelare
kom bakifrån, fick friläge, spelade snett bakåt och sedan var det slut.

Vi skall vara glada att förlusten inte blev större för detta var det bästa lag vi mött i år. Nu har vi ett lite längre uppehåll med reservlaget, vi ligger
fortfarande etta och om Skoftebyn klarar att ta poäng mot Gauthiod så ser det riktigt bra ut inför sommaruppehållet.

Till Vara säger vi bara "Tack för lektionen" vi är glada för en uddamålsförlust.

Nästa match är mot Gerdsken den 1 juli på bortaplan, sen är det semester. Det var roligt att läsa Martins referat från förra matchen men samtidigt lika roligt att vara tillbaka, trots förlusten.