Mål: Tersing 2 (1 straff), Erlandsson 1, Olsson 1

Ers. Mike (in 64 mot Lundblad)
       Meddi ( in 76 mot Olsson)
       Tim (in 86 mot Tersing)
        Sjöblom, Sebbe, Tom

Det blev en riktigt spännande eftermiddag på soliga Ekaråsen och publiken fick se en svängig match där vi visade en härlig moral i andra halvlek. Vi hade innan pratat om hur viktig matchen var för oss och att om vi "bara" tog kommandot så skulle vår hunger för seger bli avgörande. Detta scenariot tycker jag spegla matchen väl men framför allt i andra halvlek då. Inledningsvis kände båda lagen på varandra och kanske att vi var lite tagna av stundens allvar för vi slog bort för mycket passningar och tog för få offensiva initiativ. Vi skapar dock några halvchanser och närmast var Olssons skott tät utanför innan de tar ledningen på en hörna efter 30 minuters spel där vi är för passiva på första ytan. Innan paus är vi också nära utdelning efter hörna men Berg nickar över från nära håll.

Vi går till paus med en känsla av att vi kan och att vi bara måste vända denna matchen. Vi bestämmer oss för att ta fler offensiva löpningar och lyfta in mycket mer boll i boxen. Men vad händer, innan vi knappt sätt oss på plats vid sidan får de en målchans som först ser ut att gå förlorad men i andra skedet blir till ett läge då en Ahlaforsspelare får drömträff i bortre delen av straffområdet. De är 0-2 och lite vibbar från matchen innan mot Väster spelas upp i huvudet ska erkännas. Från sidan väntar man på någon form av energikick som skall kunna hjälpa oss för killarna inser allvaret där ute och kämpar frenetiskt nu. Vi får en tveksamt dömd hörna i 55:e och Rigge har under året slagit helt magiska hörnor, men nu missar han rejält och bollen studsar in i boxen igenom första ytan och där forcerar Erlandsson in reduceringen. Precis vad vi behövde och äntligen studsar det vår väg och anledningen är att vi nu fightas rejält och då kommer det en medgång som sagt. Ahlafors faller ner lite och vi får chanser till att ösa in bollar och Tersing vinner precis allt i luften. I 70:e kämpar Erlandsson till sig en boll i straffområdet och lyfter in den mot mitten och återigen är Tersing högst upp i luften och nickar bollen i en båge i mot bortre krysset och 2-2 är ett faktum. Vi känner i detta nu att med 20 minuter kvar så ska vi gå för seger och börjar förberedda för ytterliggare offensiv. Med kvarten kvar får Olsson chansen då ytterligare en boll kommer in i en farlig yta, Olsson blir ren från nära håll och sätter 3-2 innan han bytts ut mot Meddi. I detta läget känns det som att vi har skapligt grepp om tillställningen men lugnt kan man väl inte säga att tillståndet är hos oss på kanten förrän just Meddi dras ner innanför straffområdet och domaren blåser för straff. Tersing behåller kylan och sätter 4-2 med 7 minuter kvar och sista fem spelar vi på resultatet. Vi kämpar och kommer på rätt sida och fredar oss vid varje boll in mot vårt straffområde. Speciellt minns jag Söltas
slängnick som rensar iväg en boll från första stolpen och de är underbart och se hur vi fightas sista fem. Närmast ett mål kommer Ahlafors efter en snygg slagen frispark i stolpen, men som sagt idag var det vår tur.

Det är med glädje och lättnad vi vandrar av Ekaråsen till publikens applåder vilket var en väldigt trevlig och fin gest. Tack det värmde och vi var ett stolt ett gäng som sjöng segersången efter det!

Nu njuter vi några dagar och sedan gäller det samla ihop sig inför fredagens bortamatch mot IFK Åmål kl.19.30.

Samma hjärta och moral behövs i de kommande viktiga matcherna, men nu är vi inne i serien så att säga och det känns riktigt skönt!